ایرانیها ازجمله مستعدترین ملیتهای جهان در علوم پزشکی هستند و ثابت کردهاند که با اتکا به هوش ایرانی و تلاش شبانه روزی میتوان بهترین نتایج را کسب کرد. با مروری بر تاریخ مشاهیر پزشکی ایران در گذشته و حال شاهد حضور این نخبگان در عرصه های بین الملل هستیم.
پروفسور توفیق موسیوند مخترع نخستین قلب مصنوعی داخل بدن انسان
دکتر توفیق موسیوند استاد جراحی دانشکده پزشکی اتاوای کانادا و مخترع جهانی نخستین قلب مصنوعی داخل بدن انسان میباشد. ایشان در سال ۱۳۱۵در روستای ورکانه همدان چشم به جهان گشود و تا ۱۴ سالگی برای کمک به خانواده چوپانی کرد.
دکتر موسیوند فارغ التحصیل رشته مهندسی کشاورزی از دانشگاه تهران و فوق لیسانس مهندسی مکانیک از کانادا و دکترای پزشکی و فوق تخصص جراحی قلب از کانادا میباشد. او صاحب اختراعاتی از جمله قلب مصنوعی، امکان تشخیص پزشکی از راه دور و تنظیم و معالجه قلب، تعیین DNA انسان توسط اثر انگشت و ۱۴ اختراع پزشکی دیگر میباشد.
اشتیاق توفیق موسیوند به آموختن، او را در ابتدا به دانشگاه تهران و سپس با بورسیهای که به دست آورد به دانشگاه آلبرتای کانادا راهی ساخت. سالهای ابتدایی زندگی در کانادا برای دکتر موسیوند بسیارسخت گذشت. او علاوه بر یادگیری زبان و تحصیل در طول شبانه روز حتی مجبور به کار به عنوان یک ظرفشور بود. توفیق موسیوند پس از فارغالتحصیل شدن در رشتههای مدیریت و مهندسی مکانیک با دختری کانادایی ازدواج کرده و در دهه ۱۹۷۰ سمتهای متعددی را به عنوان یک مهندس برعهده داشت.
بعد از اختراع قلب مصنوعی به شهرت جهانی رسید و ریاست بسیاری از هیئت های علمی و تخصصی و سمت استادی رشته های جراحی و مهندسی در دانشگاههای اوتاوا و کارلتون را برعهده گرفت. فعالیتهای تحقیقاتی او باعث به وجود آمدن سالی ۱۰۰۰ شغل در کانادا و سرریز شدن بیش از ۲۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در طی ده سال شده است.
علی اصغر خدا دوست برجستهترین جراح چشم پزشک ایرانی
علی اصغر خدادوست در سال ۱۳۱۴ در شیراز به دنیا آمد. دبستان و دبیرستان را در زادگاه خود گذراند و پس از آن به عنوان آموزگار در دبستان داوری داراب مشغول به کار شد. در سال ۱۳۳۳ در آزمون ورودی دانشکده پزشکی شیراز شرکت کرد و با رتبه ممتاز در بین داوطلبان پذیرفته شد. دوره شش ساله پزشکی را با درجه ممتاز پشت سر گذاشت و پس از یک سال گذراندن دوره دستیاری چشم و گوش و حلق و بینی در بیمارستان نمازی دانشگاه شیراز در سال ۱۳۴۱، از طرف دولت برای گذراندن دوره تخصصی در ایالات متحده برگزیده شد.
دکتر علی اصغر خدا دوست پدر چشم پزشکی ایران و استاد چشم پزشکی دانشگاههای آمریکا و یکی از چشم پزشکان مطرح در عرصه بینالمللی بود. او توسط شخصیتهای شناخته شده جامعه چشم پزشکی آمریکا به عنوان بهترین جراح پیوند قرنیه در دنیا معرفی شد. شهرت او علاوه بر مقالات علمی متعدد و تحقیقات گسترده درزمینههای مختلف و کیفیت درمان و تجربه در درمان جراحی، مدیون تحقیقات پایهای در زمینه ناراحتیهای سطح قرنیه است، تا آنجا که در پیوندهای قرنیه روی مکانیسم دفع پیوند به افتخار او Khodadoust line نامگذاری شده. او در شیراز، بیمارستان فوق تخصصی چشم دکتر خدادوست را بنا کرد.
دکتر خدادوست، جراح نابغه ایرانی ساعت ۱:۴۸ بامداد روز ۱۹ اسفند سال ۱۳۹۶ (ساعت ۱۶:۱۸ روز ۹ مارس ۲۰۱۸ به وقت محلی) به دلیل ایست قلبی در آمریکا دار فانی را وداع گفت.
پروفسور مجید سمیعی مشهورترین جراح مغز و اعصاب ایرانی
پروفسور مجید سمیعی درتاریخ ۲۹ خرداد ۱۳۱۶ در شهر تهران چشم به جهان گشودند.ایشان دورهی دبیرستان را در دبیرستان شاهپور رشت به اتمام رساند و برای ادامهی تحصیل به آلمان رفت. به نقل دکتر سمیعی ایشان در سن ۱۱ سالگی علاقهی بسیار زیادی به جراحی مغز و اعصاب پیدا کرد و به همین دلیل در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ در شهر ماینتس به تحصیل در رشتههای زیستشناسی و پزشکی پرداخت. او به دلیل کسب عالیترین نمرات در امتحانات پایان دورهی پزشکی توانست جایزهی ویژهی وزارت علوم ایران برای برترین دانشجویان مقیم اروپا را دریافت کند.
او سپس دورهی تخصصی جراحی مغز و اعصاب را زیر نظر کورت شورمن آغاز کرد و سال ۱۳۴۹ یعنی در سن ۳۳ سالگی موفق به دریافت مدرک بورد تخصصی در این رشته از کشور آلمان شد.
پروفسور سمیعی در سال ۱۳۵۰ نخستین دورهی آموزشی جراحی میکروسکوپی را آغاز کرد و در سال ۱۳۵۶ با کمک بنیاد فولکسواگن، اولین آزمایشگاه تمرین جراحی میکروسکوپی آلمان را تأسیس کرد.
او در سال ۱۳۵۶ ریاست دپارتمان جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان نورداشتات شهر هانوفر آلمان را بر عهده گرفت. او در سال ۱۳۶۷ سمت استادی جراحی مغز و اعصاب دانشگاه پزشکی هانوفر را پذیرفت. پروفسور سمیعی چندین سال ریاست هر دو دپارتمان جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان نورداشتات و دانشگاه پزشکی هانوفر را بر عهده داشت.
او در سال ۱۹۷۹ نخستین دورهی آموزشی جراحی قاعدهی جمجمه در جهان را در شهر هانوفر پایهگذاری نمود و در سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۱ به سمت ریاست فدراسیون جهانی انجمنهای جراحی مغز و اعصاب برگزیده شد.
پروفسور مجید سمیعی در دههی ۱۹۹۰ یک مرکز خصوصی بینالمللی علوم اعصاب را که بهاختصار INI نامیده میشود، در مرکز شهر هانوفر آلمان تأسیس کرد. این مرکز که طراحی معماری آن برگرفته از شکل مغز است، از بهترین پزشکان بینالمللی و جدیدترین تکنولوژیهای پزشکی و خدماتی بهره میبرد و به همین دلیل، باکیفیتترین خدمات سلامتی را به بیماران سیستمهای عصبی ارائه میکند. پروفسور سمیعی حدود ۱۴ سال پیش از ریاست دپارتمانهای جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان نورداشتات و دانشگاه پزشکی هانوفر اعلام بازنشستگی کرد و تمام توان خود را به توسعهی این مؤسسه اختصاص داد؛ در حال حاضر ریاست INI را خود او و پسرش، پروفسور امیر سمیعی بر عهده دارند.
پروفسور سمیعی همچنین در سال ۲۰۰۴ مؤسسهی بینالمللی علوم اعصاب چین واقع در دانشگاه پزشکی پکن را سازماندهی و تأسیس کرد.
او همچنین در سال ۲۰۱۴ از سوی آکادمی جهانی جراحان مغز و اعصاب عنوان برترین جراح مغز جهان را به خود اختصاص داد.
دکتر فرهاد شکوهی یکی از نوابغ پزشکی ایران
دکتر فرهاد شکوهی یکی از نوابغ پزشکی دنیا، متولد شهرستان فریدن میباشد. ایشان در دانشگاههای آمریکا مدرس تروما(صدمات مغزی و ضایعات نخایی) و مدرس احیای پیشرفته قلب هستند.
دکتر شکوهی دستیار راندس باتیستا مشهور ترین جراح قلب دنیا میباشند. از جمله افتخارات وی می توان به پژوهشگر برتر دانشگاه پکن سال۲۰۱۱، پژوهشگر برتر وزارت بهداشت چین سال ۲۰۱۱، مدرس نمونه انجمن قلب اروپا۲۰۱۳، و ده ها تقدیر نامه و جوایز دیگر از دانشگاه های یونان ، چین، آمریکا، هنگ کنگ و …. اشاره کرد.
به امید اینکه روز به روز شاهد درخشش تعداد بیشتری از چهرههای پزشکی ایران در جوامع بینالملل باشیم.
با توجه به موضوع این مقاله نپرداز که یک شرکت طراحی سایت ایرانی می باشد سامانه ا را طراحی و به اجرا گزاشته که از طرق آن به راحتی می توان وقت ویزیت و نوبت آنلاین از پزشک و دکتر گرفت.
بدین منظور چنانچه شما نیز قصد طراحی سیستمی را دارید که بماران به راحتی بتوانند پزشکان مدنظر خود را بیابند و بتونند به صورت آنلاین و اینترنتی وقت بگیرند، پشنهاد می کنیم با پروژه زیر آشنا بشید:
طراحی سایت نوبت دهی و طراحی اپلیکیشن نوبت دهی توسط نوپرداز.
منبع : پذیرش 24
<a href="http://www.jobs4pakistan.com">job</a> <a href="http://www.governmentjobspakistan.com.pk">government</a> <a href="http://yt-hub.live">youtube</a>